Vattenfall

Vattenfall sluit zich aan bij Nederlandse Schuldhulproute om klanten met geldzorgen te helpen

Vattenfall heeft zich aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) om te werken aan een schuldzorgenvrije toekomst voor zijn klanten. De samenwerking helpt schuldzorgen voorkomen door mensen met financiële zorgen eerder te signaleren en vroegtijdig hulp te bieden. Vattenfall wijst klanten in het vervolg actief op de route voor persoonlijk financieel advies en passende hulp via Geldfit.nl.

Martin Neef (Manager Tijdig Betalen Vattenfall): “Om klanten met geldzorgen te kunnen helpen, werken we actief mee aan landelijke initiatieven die probleemschulden kunnen voorkomen. Samen met de NSR kunnen wij betalingsachterstanden vroegtijdig signaleren en klanten helpen om schulden te beperken of te voorkomen. Hoe kleiner het probleem, des te groter de kans dat we het samen kunnen oplossen. Dat we met de NSR klanten nu eerder kunnen helpen, is dus een mooie stap.”

Impact op landelijke schuldenproblematiek

Marcel Schutte (Adviseur Bedrijven NSR): “Vattenfall vergroot onze landelijke impact enorm met zijn 2 miljoen klanten door heel Nederland. Energieleveranciers spelen als partij in vaste lasten een belangrijke rol bij financiële zorgen. Daarnaast helpt vroegtijdige signalering niet alleen klanten, maar bespaart het bedrijven ook veel kosten. Met de aansluiting van Vattenfall zetten we dus een grote stap in het gezamenlijk aanpakken van de landelijke schuldproblematiek.”

Laagdrempelige en anonieme hulp

Als mensen hun energierekeningen niet meer betalen, kan dat duiden op serieuze geldzorgen. Neef: “Gas en stroom zijn voor mensen essentiële producten die ze zo lang mogelijk doorbetalen. Daarom willen we via de NSR klanten zo snel mogelijk hulp kunnen bieden via een laagdrempelige en anonieme route. We verwijzen klanten naar Geldfit.nl via verschillende kanalen die we de komende tijd optimaliseren, zoals een online landingspagina, financieel getrainde klantenservicemedewerkers en schuldhulpfolders.”

Vattenfall heeft zich in de afgelopen jaren meer en meer geprofileerd als voorloper om armoede en schulden zo veel mogelijk te voorkomen en leverde een actieve bijdrage bij landelijke vroegsignalering. De samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute is een logische vervolgstap.

Bekijk ook

Vattenfall/Jimmy Eriksson

Vattenfall Foundation start kennisgedreven vrijwilligerswerk door samenwerking met Impact Matters

De samenwerking met Impact Matters biedt medewerkers van Vattenfall de mogelijkheid om met hun expertise ook buiten het dagelijkse werk om hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.

Lees het hele artikel
Vattenfall

Energietransitie biedt nieuwe Nederlanders “eindelijk die betaalde baan”

De stichting Refugee Talent Hub en Talent voor Transitie BV slaan de handen ineen met het nieuwe initiatief “Divers Energie Talent”. Op 1 maart zijn de eerste zes nieuwe Nederlan...

Lees het hele artikel
Vattenfall/Jimmy Eriksson

Flexibel opladen verlaagt elektriciteitsrekening en zorgt voor netstabiliteit

Gecontroleerd opladen van elektrische voertuigen kan het elektriciteitsnet de dringend nodige flexibiliteit bieden. In Amsterdam en Berlijn test Vattenfall flexibel opladen in twee interessa...

[Missing text '/newslistpagetemplate/NewsItemPage' for 'Dutch']